Ljudisolering

Vi har arbetat med ljudisolering sedan 40-talet. I början var det mest natur- och avancerade bitumenbaserade produkter, men allt eftersom både bil- och båtindustrin vuxit, så har efterfrågan på fler typer av ljudisolering ökat. Idag säljer vi mest standardmaterial i skivor, de flesta självhäftande och i många fall kan vi även effektivt skära detaljer efter kundens ritning och önskemål.

Sortimentet är nästan obegränsat vad gäller stomljudsdämpning och ljudabsorption. Utöver detta finns en mängd kombinerade material. För alla typer av ”skivor” finns protokoll och tekniska uppgifter på hur mycket materialen reducerar ljud vid olika frekvenser.

Läs gärna reportage i Båtnytt nr 3 2001 och Praktiskt båtägande, nr 1 2014.

Läs mer om marin ljudisolering...

Läs mer om teknisk ljudisolering...

Våra ljudisoleringsprodukter används i testanläggningar för bl a provkörning av bilar. Tester som utför med montage och prov i komplexa enheter, t ex kompletta instrumentpaneler med alla funktioner, testade, godkända och klara för montering i t ex en arbetsmaskin.

Vår ljudisolering finns också i t ex sportbilar, veteranbåtar, eller i processmaskiner i tillverkningsindustrin.

IMG 4825-Webb stor02Några exempel på användningsområden:

  • ljudisolering av motorhuvar
  • torpedväggsisolering i båtar
  • dörrsidor, golv och skåp i bilar
  • motorrum i båtar och bilar
  • vitvaruindustrin
  • processindustrin

 

 

 

 

 

 

Produktmeny

Karnag AB har en unik specialkompetens inom högtemperaturisolering av t ex varma motordetaljer. Karnag AB är också ledande inom luftfjädringssystem som kan kompletteras med stötdämpare av världsklass för bilindustrin och andra industriella lösningar. Vår stora specialkompetens och långa erfarenhet inom områden som ljudisolering av motorrum i båtar och bilar, korrosionsskydd, tätning, samt fogning inom markentrepenad, ger oss en unik position på områden såsom bil- och båtindustri likväl som inom markentrepenad.